Social Selling

Met social selling zetten sales professionals hun online netwerken in om potentiële klanten te bereiken en te betrekken. Deze verkoopstrategie richt zich op het opbouwen van waardevolle relaties en het delen van relevante content om vertrouwen te krijgen en geloofwaardigheid op te bouwen bij prospects. Het doel is om op een meer persoonlijke en authentieke manier te communiceren, waardoor de kans op succesvolle conversies en langdurige klantrelaties wordt vergroot.

Leads via LinkedIn

LinkedIn biedt een database van professionals die potentieel aansluiten bij jouw product of dienstverlening. Door de zakelijke aard van LinkedIn is het platform perfect voor social selling. Met de inzet van Sales Navigator kun je lijsten opzetten met leads die interessant zijn voor jou om te volgen. Via deze lijst kun je met hen verbinden door een persoonlijk bericht te sturen. Door hun activiteiten te volgen en te reageren op hun posts. Zo bouw je langzaam een band op. Door waardevolle content te delen op jouw tijdlijn bouw je aan een relatie en blijf je on top of mind. En dat is relevant wanneer ze op zoek zijn naar jouw product of dienstverlening.

Social selling met Full Funnel marketing

Het correct inzetten van social selling is onmisbaar voor sales professionals. Via verschillende marketingmiddelen definiëren en ontdekken we potentiële kansen om je netwerk op een waardevolle manier uit te breiden. Met onze [Link: social content] bouwen we aan je zichtbaarheid en autoriteit op LinkedIn. De vaardigheid om social selling op een goede manier toe te passen, is noodzakelijk om contacten om te zetten naar relaties en deze vast te houden.

Social selling strategie

Omdat social selling een belangrijk aspect kan zijn binnen je marketing- & sales aanpak, helpen wij met het opzetten van een social selling strategie. Met deze strategie analyseren we je profiel en geven suggesties om je profiel beter in te richten op LinkedIn. Daarnaast geven we concrete handvatten en processen om social selling structureel op te pakken.

Wil je bouwen aan waardevolle relaties en je sales team de handvatten geven om effectiever om te gaan met hun LinkedIn? Ontdek hoe onze social selling strategie jou kan helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

40%

accepteert persoonlijke uitnodigingen